Τίτλοι Ειδήσεων
A+ R A-

Τοπικά Νέα

Έργα που αφορούν την σχολική στέγη, συνολικού ύψους 7.300.000 εκ ευρώ από το Δ. Θέρμης

E-mail Εκτύπωση PDF
Image result for εργα σχολικης στεγης στο δημο θερμης
Έργα που αφορούν την σχολική στέγη, συνολικού ύψους 7.300.000 εκ ευρώ, θα πραγματοποιηθούν από το δήμο Θέρμης.
Όλη αυτή η προσπάθεια της δημοτικής αρχής έχει φέρει καρπούς σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης, Απόστολος Τσολάκης και αναφέρει μια σειρά έργων που περιλαμβάνει:
- την κατασκευή και παράδοση σε λειτουργία του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Σχολαρίου, με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς Πόρους (προϋπολογισμού 1.320.000 €)
- την κατασκευή και παράδοση σε λειτουργία του Νηπιαγωγείου Πλαγιαρίου, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους (προϋπολογισμού 140.000 €)
την προσθήκη αιθουσών σε:
- Νηπιαγωγείο Σουρωτής (προϋπολογισμός 32.000 € μέσω ιδίων πόρων)
- Νηπιαγωγείο Τριαδίου (προϋπολογισμός 50.000 € μέσω ΟΣΚ )
- Νηπιαγωγείο Ταγαράδων (προϋπολογισμός 25.000 € μέσω ιδίων πόρων)
- την κατασκευή του Δημοτικού σχολείου Τριαδίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη και προβλέπεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2019, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ (προϋπολογισμού 2.600.000€).
- την κατασκευή του Γυμνασίου N. Ρυσίου, που μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Μακεδονίας το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και προβλέπεται παράδοση μέσα σε έναν χρόνο. Η χρηματοδότηση είναι μέσω ΕΣΠΑ (προϋπολογισμός 3.100.000 € )
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Αποστόλου αναφέρει την προοπτική κατασκευής του μεγάλου Λυκείου της Μίκρας μέσω ΣΔΙΤ, λέγοντας “ότι το υπουργείο Υποδομών προχωρά σε διαγωνισμό ανάθεσης της κατασκευής δεκαεπτά (17) νέων σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία. Σε αυτόν τον προγραμματισμό έχει ενταχθεί και το Γενικό Λύκειο Μίκρας”.
Ο κ. Αποστόλου αναφέρει ότι “ο πρώην Δήμος Μίκρας προνόησε και συνέταξε μελέτη τοπικού ρυμοτομικού στη θέση “Βλάχος” του Τριλόφου, η οποία εγκρίθηκε το 2005 και προβλέπει οικόπεδο έκτασης 7,5 στρεμμάτων για την ανέγερση Λυκείου”.
Με απόφαση του 2010, το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Μίκρας παραχώρησε το οικόπεδο στον ΟΣΚ για 10 χρόνια, για την ανέγερση του σχολείου.
Ο νέος Δήμος Θέρμης, αξιοποιώντας τα παραπάνω, προχώρησε στην ωρίμανση φακέλου όλων των προαπαιτούμενων για την ανέγερση κτιρίου στη θέση αυτή. Έτσι, συνέταξε τοπογραφικά διαγράμματα, γεωτεχνική μελέτη, πήρε όλες τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τις αρχαιολογικές αρχές, συνεργάστηκε με όλους τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και με σχετικά έγγραφα έδωσε στοιχεία στην ΚΤΥΠ ΑΕ ( πρώην ΟΣΚ ) από ΔΕΗ, ΟΤΕ, φυσικό αέριο, ύδρευση και αποχέτευση ακαθάρτων και ομβρίων. Επομένως, ο φορέας που θα δημοπρατήσει το σχετικό έργο έχει εφοδιαστεί από τον Δήμο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτεί ο φάκελος ανέγερσης κτιρίου.
Το σχολείο είναι ένα διώροφο κτίριο με υπόγειο βοηθητικών χρήσεων, συνολικής επιφάνειας χώρων προς κύρια χρήση περίπου 3000τ.μ. Το Λύκειο προβλέπεται ως 12θέσιο σχολείο, με μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κι επιπλέον τέσσερις (4) ειδικές αίθουσες διδασκαλίας, μεγάλο αύλειο χώρο με γήπεδα μπάσκετ και τένις. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 4.000.000€.
Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης κύριος Τσολάκης Απόστολος μίλησε για νέες πιθανές προσκλήσεις ένταξης έργων που θα προκύψουν, αναφερόμενος στην ετοιμότητα της Τεχνικής Υπηρεσίας για την ένταξη του 6ου Νηπιαγωγείου Θέρμης και του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιαρίου.
thestival.gr

Δεκάδες συλλήψεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων

E-mail Εκτύπωση PDF
Related image
Συνεχίζονται οι εντατικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των μορφών παραβατικότητας που παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ενεργούν καθημερινά ελέγχους καθώς και προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται σε συναφείς υποθέσεις.
Ενδεικτικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικότερα από 20 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2018, συνελήφθησαν στην περιοχή (32) άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών και σχηματίσθηκαν (27) συναφείς ποινικές δικογραφίες, από τις οποίες οι (4) σε βαθμό κακουργήματος.
Το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα από 8 έως 12 Νοεμβρίου 2018, συνελήφθησαν άλλα (17) άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών και σχηματίσθηκαν άλλες (16) συναφείς ποινικές δικογραφίες, από τις οποίες οι (2) σε βαθμό κακουργήματος.
Συνολικά, από 20 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου 2018, έχουν συλληφθεί (49) άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν σχηματισθεί (43) δικογραφίες από τις οποίες οι (6) σε βαθμό κακουργήματος.
Επιπλέον, την 12 Νοεμβρίου 2018 προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ληστεία, που διαπράχθηκε την 9 Νοεμβρίου 2018 σε βάρος ημεδαπής κατά τον χρόνο ανάληψης χρημάτων από το ΑΤΜ του ΑΧΕΠΑ.
Όσον αφορά παρόμοια υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε σε βάρος ημεδαπού την 12:30 ώρα της 8 Νοεμβρίου 2018 στο ίδιο ΑΤΜ, σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε την 20:00 ώρα της ίδιας ημέρας από τον παθόντα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη.
Οι δράσεις αυτές, που εντάσσονται στο ευρύτερο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, όπως ανακοινώνει η ΕΛ.ΑΣ.
zougla.gr

Στην ΓΑΔΘ σήμερα Μπουτάρης - Μήτκας για τα ναρκωτικά στο ΑΠΘ

E-mail Εκτύπωση PDF
Related image
Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα βρεθούν σήμερα, Τρίτη ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης και ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλής Μήτκας.
Οι δύο άντρες θα συναντηθούν με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, Φώτη Δομζαρίδη και τον Διευθυντή Ασφαλείας, Νίκο Ζησιμόπουλο, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για το πρόβλημα της διακίνησης των ναρκωτικών στους χώρους του πανεπιστημίου.
“Έχουμε ραντεβού στη Διεύθυνση Αστυνομίας για να δούμε τι μέτρα μπορούν να ληφθούν για να καθαρίσουμε το πανεπιστήμιο από αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ούτε εμείς ούτε το πανεπιστήμιο Μόνο η Αστυνομία μπορεί”, ανέφερε χθες για το θέμα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπουτάρης.
thestival.gr

Καθηγητής έπεσε θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού μέσα στον χώρο του ΑΠΘ

E-mail Εκτύπωση PDF
Καθηγητής έπεσε θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού μέσα στον χώρο του ΑΠΘ
Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού έπεσε καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εντός του πανεπιστημιακού χώρου. Το περιστατικό συνέβη όταν ο καθηγητής έκανε ανάληψη από ATM στη βόρεια πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο καθηγητής δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ούτε καν ειδοποίηση της αστυνομίας καθώς όπως του ανέφεραν «φοβούνται για τη ζωή τους».
Το θύμα περιέγραψε την επίθεση ως εξής στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»:
«Tην περασμένη Πέμπτη στις 12:30 το μεσημέρι ενώ βρισκόμουν μπροστά στο ΑΤΜ της Πειραιώς στη βόρεια πύλη του ΑΧΕΠΑ, μέσα στο νοσοκομείο και μπροστά σε δεκάδες επισκέπτες που πηγαινοέρχονταν στο διάδρομο, δέχθηκα επίθεση με γροθιές που μου έκοψαν την ανάσα.
Με πέταξαν με ορμή προς την τζαμαρία του χολ, για ελάχιστα εκατοστά δεν εκπαραθυρώθηκα και άρπαξαν από το μηχάνημα τα 200 ευρώ που είχα ζητήσει. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Ούτε ρώτησε. Απλά μου είπαν ότι δεν ανακατεύονται γιατί φοβούνται για τη ζωή τους! Το 100 δεν μπορεί να έρθει μου είπαν σε πανεπιστημιακό χώρο και κάμερες δεν υπάρχουν στο ΑΤΜ, μοναδικό αυτό, για τον ίδιο λόγο.
Έκανα καταγγελία στην Ασφάλεια αλλά πρόσωπα δεν μπόρεσα να δω γιατί με χτύπησαν από πίσω. Χτυπήματα έχω στο σώμα και τα πόδια. Ζήτω η ελεύθερη διακίνηση των ληστών και των ναρκεμπόρων».
Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φειδάς κάνει λόγο για άλλη μια σοκαριστική είδηση «η οποία επιβεβαιώνει τους φόβους μας για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ζωές όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας από τη θλιβερή και αποτρόπαια κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στους χώρους του ΑΠΘ με τις εγκληματικές ομάδες που κυριολεκτικά λυμαίνονται τους χώρους του».
sdna.gr

Αποτελέσματα εκλογών ΕΚΘ

E-mail Εκτύπωση PDF
Image result for εργατικο κεντρο θεσσαλονικης
Αποτελέσματα εκλογών του Ε.Κ.Θ
Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, μετά την εκλογή των Οργάνων Διοίκησης του ΕΚΘ και των αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ, οι εργασίες του 33ου τακτικού Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα "Θεοδώρα" του ξενοδοχείου « CAPSIS» προσήλθαν και ψήφισαν 382 αντιπρόσωποι, από τους 387 στο σύνολο τους και στην κάλπη βρέθηκαν 381 έγκυρα, 0 λευκό και 1 άκυρο.
Από αυτά έλαβαν για το Δ.Σ. του ΕΚΘ:
ΠΑΣΚΕ                           ποσοστό 40,68%    13 έδρες       και ψήφους 155
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ       ποσοστό 23,88%   7 έδρες          και ψήφους 91
ΔΑΚΕ                             ποσοστό 17,84%    6 έδρες        και ψήφους 68
ΕΑΚ                               ποσοστό 11,02%    3 έδρες        και ψήφους 42
ΕΝΟΤΗΤΑ                                ποσοστό 5,24%    2 έδρες         και ψήφους 20
ΜΕΤΑ                             ποσοστό 0,78%      0έδρες         και ψήφους 3
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ                  ποσοστό 0,52%      0 έδρες        και ψήφο 2
Για αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ ψήφισαν 154 αντιπρόσωποι και στην κάλπη βρέθηκαν 152 έγκυρα ψηφοδέλτια, 0 λευκά και 2 άκυρα.
Από αυτά έλαβαν:
ΠΑΣΚΕ                           ποσοστό 50,66%    6 έδρες        και ψήφους 77
ΔΑΚΕ                             ποσοστό 19,73%    2 έδρες        και ψήφους 30
ΕΑΚ                               ποσοστό 13,16%    2 έδρες        και ψήφους 20
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ       ποσοστό 11,84%   1 έδρα          και ψήφους 18
ΜΕΤΑ                             ποσοστό 1,97%     0 έδρες        και ψήφους 3
ΕΝΟΤΗΤΑ                       ποσοστό 1,97%     0 έδρες        και ψήφους 3
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ                  ποσοστό 0,65%     0 έδρες        και ψήφο 1
Για το Διοικητικό Απολογισμό ψήφισαν 343 αντιπρόσωποι και στην κάλπη βρέθηκαν 217 υπέρ, 117 κατά και 9 άκυρα.
Για τον Οικονομικό Απολογισμό ψήφισαν 343 αντιπρόσωποι και στην κάλπη βρέθηκαν 210 υπέρ, 118 κατά και 15 άκυρα.
Γραφείο Τύπου του Ε.Κ.Θ.

Σελίδα 1 από 576

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

prev
next

Οικονομία | 14.11.2018

Διαγραφή των μετοχών Πειραιώς, Εθνικής και Eurobank από τον δείκτη MSCI Standard

News image

Τη διαγραφή των μετοχών των τριών συστημικών τ...

Οικονομία | 14.11.2018

Έκτακτο μέρισμα φέρνει το υπερπλεόνασμα

News image

Αισιοδοξία για υπερπλεόνασμα που θα παραχθεί μ...

Ελλάδα | 14.11.2018

Εικοσιτετράωρη απεργία στο Δημόσιο

News image

«Παραλύει» σήμερα το Δημόσιο, λόγω της 24ωρης ...

Κόσμος | 13.11.2018

Η συμφωνία για το Brexit είναι έτοιμη, γράφουν οι Times του Λονδίνου

News image

Η συμφωνία για το Brexit είναι έτοιμη να γίνει...

Αθλητισμός | 13.11.2018

Τέλος ο Μίχελ - Και επίσημα νέος Αθλητικός Διευθυντής του ΠΑΟΚ ο Μπράνκο

News image

Δεκτή έγινε η παραίτηση του Λούμπος Μίχελ από ...

Πολιτική | 13.11.2018

Μπούλμαν: «Με ενδιαφέρει να συζητώ με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις»

News image

«Με ενδιαφέρει πολύ να συζητώ με όλες τις προο...

Κόσμος | 13.11.2018

Την Παρασκευή η γεώτρηση της ExxonMobil - Απομονωμένη η Άγκυρα

News image

Από το βράδυ της Κυριακής βρίσκεται «στο τεμάχ...

Οικονομία | 13.11.2018

Bloomberg: Έτοιμη η Γερμανία να δώσει τις συντάξεις στον Τσίπρα

News image

Έτοιμη να δώσει στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρ...

Ελλάδα | 13.11.2018

Η Εκκλησία απαντά στις αντιδράσεις για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

News image

Απαντήσεις σε 11 ζητήματα που «συζητήθηκαν» πε...

Κόσμος | 13.11.2018

Τζόνσον: «Η συμφωνία για το Brexit θα μετατρέψει τη Βρετανία σε αποικία»

News image

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και η ...

Πολιτισμός | 13.11.2018

Στο φως για πρώτη φορά η αρχαία Τενέα

News image

Οικιστικά κατάλοιπα της αρχαίας Τενέας εντοπίσ...

Πολιτική | 13.11.2018

Ονόματα – έκπληξη ανακοίνωσε η ΝΔ για τις εκλογές

News image

Η Πειραιώς έκανε γνωστό ότι στις επόμενες εκλο...

Πολιτική | 13.11.2018

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θέλει τη Σερβία μέλος της ΕΕ

News image

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντησ...

Κόσμος | 13.11.2018

Η Τουρκία αποσύρεται από τη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη

News image

Η Τουρκία, «βαθιά απογοητευμένη» επειδή δεν κλ...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • Σύνολο : 9953123

Έχουμε 204 επισκέπτες online