Τίτλοι Ειδήσεων
A+ R A-

Εκδηλώσεις

Προβολή ντοκιμαντέρ "Αξιός ποταμός 1912: Οι Γέφυρες που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη" σήμερα στη Χαλάστρα

E-mail Εκτύπωση PDF
Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αξιός ποταμός 1912: Οι γέφυρες που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη» | Ελασσόνα – Σαραντάπορο – Σέρβια – Κοζάνη – Γιαννιτσά – ΧΑΛΑΣΤΡΑ – Θεσσαλονίκη & Η Σίνδος ως τόπος παράδοσης της Θεσσαλονίκης και τελευταία έδρα του Γενικού Στρατηγείου», θα προβληθεί σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, στις 18.30, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Δημήτριος Κ. Χαντές», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα Ελευθέρια της Χαλάστρας.
Θα ακολουθήσουν προβολές στις 19.30, στις 20.30 και στις 21.30 την ίδια μέρα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ο φετινός εορτασμός των Ελευθερίων διοργανώνεται από τον Κοινωνικό και Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δέλτα και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).
Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια σπουδαία παρακαταθήκη για τα παιδιά, για τους μαθητές, για όλη την τοπική κοινωνία του Δήμου Δέλτα, για όλη τη Θεσσαλονίκη, αλλά και αφορμή για τη συλλογή επιπλέον υλικού, κειμηλίων και τεκμηρίων σχετικά με τη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν ο πρώην Δήμαρχος Χαλάστρας Γρηγόρης Χαντές, ο εγγονός του μακεδονομάχου Αναγνωστόπουλου Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, ο εγγονός του ξυλέμπορου Γράμπα Θεοχάρης Γράμπας, η εγγονή του Μαρκούδη Ρίτα Μαρκούδη, ο καθηγητής και ερευνητής Λεωνίδας Πλατανιώτης, ο δικηγόρος – ερευνητής ιστορίας Θεόδωρος Γκλαβέρης, ο π. Διευθυντής του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασίλειος Νικόλτσιος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δέλτα Μαριάνθη Δημοπούλου και ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος.
«Είναι μια σπουδαία προσπάθεια που έγινε για πρώτη φορά, με πολύ καλό αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό διασώσαμε σχεδόν το σύνολο του διαθέσιμου υλικού σχετικά με το θέμα αυτό. Διασώσαμε επίσης και τη συλλογική μνήμη, η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα αγνοούσε τις κρίσιμες λεπτομέρειες των ημερών μετά τη μάχη των Γιαννιτσών και πριν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, λεπτομέρειες που καθόρισαν το μέλλον της ευρύτερης περιοχής. Τέλος δημιουργήσαμε ένα εξαιρετικά χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο έχουμε ήδη αποστείλει στα σχολεία του Δήμου Δέλτα ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα» δηλώνει ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος.
thestival.gr

Συνεχίζεται και σήμερα η "22η Γιορτή Κάστανου" στο Κιλκίς

E-mail Εκτύπωση PDF
Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι φετινές εκδηλώσεις για τη «22η γιορτή του Κάστανου» στο Κιλκίς.
Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στο χωριό Γρίβα, διοργανώνονται από το Τοπικό Συμβούλιο, τον τοπικό Σύλλογο Γυναικών και τον τοπικό Σύλλογο «Μακεδονικός», σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς και τον Δήμο Παιονίας. Αποτελούν συνέχεια των επιτυχημένων εκδηλώσεων που διοργανώνονται κάθε χρόνο στη Γυμνή Κορυφή (Γκόλα Τσούκα) του Πάικου και σε υψόμετρο 1.610 μέτρων.
Οι καλεσμένοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την καλλιέργεια του κάστανου, την μεταποίηση του προϊόντος, καθώς και τη χρήση του στην μαγειρική από ανθρώπους που γνωρίζουν να χειρίζονται το προϊόν, ενώ η διασκέδαση θα συνεχιστεί σε βαλκανικούς ρυθμούς.
Από τις 12 σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανάψουν τα κάρβουνα για να ψηθούν τα κάστανα, ενώ με την συνοδεία κρασιού και τυριού, αλλά και με παραδοσιακές πίτες θα οργανωθεί γλέντι με χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και με τη συνοδεία των μουσικών από τα χάλκινα της Γουμένισσας.
thestival.gr

Walk for Freedom σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση PDF
Σιωπηλή πορεία ενάντια στην εμπορία ανθρώπων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Τη δράση διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Α21 και έχει ως στόχο να αφυπνίσει και να ενημερώσει το κοινό σχετικά με το μείζον ζήτημα της εμπορίας ανθρώπων.
Η δράση ξεκινά στις 5 το απόγευμα με συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν σιωπηλή πορεία μέχρι τον Λευκό Πύργο.
"Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παγιδευμένοι στη σκλαβιά στη χώρα μας. Έλα μαζί μας για να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα, να δείξουμε πως οι ανθρώπινες ζωές έχουν αξία και δεν είναι για πώληση", αναφέρει μεταξύ άλλων η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Α21 σε σχετική ανακοίνωση για τη δράση.
Ακόμη, καλεί όσους λάβουν μέρος να φορέσουν μαύρο μπλουζάκι.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
"H Α21 διοργανώνει το 5o διεθνές Walk For Freedom στη Θεσσαλονίκη!
Στις 20 Οκτωβρίου 2018 εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στο Walk For Freedom, μια πορεία που στόχο έχει την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων.
Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παγιδευμένοι στη σκλαβιά στη χώρα μας. Έλα μαζί μας για να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα, να δείξουμε πως οι ανθρώπινες ζωές έχουν αξία και δεν είναι για πώληση!
ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε στην Πλατεία Αριστοτέλους (στο ύψος της Λεωφόρου Νίκης) στις 5:00μ.μ. Από την Πλατεία Αριστοτέλους, θα περπατήσουμε σε μία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλο, προς τη Λεωφόρο Νίκης και θα συνεχίσουμε κατά μήκος της παραλίας, μέχρι τον Λευκό Πύργο.
ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ:
Μπορείτε να πάρετε το μπλουζάκι σας από το Cafe Plateia, Τσιμισκή 43 (Εμπ.Κέντρο Πλατεία) την Πέμπτη 18/10 από τις 4μμ μέχρι τις 8μμ και την Παρασκευή 19/10 από τις 4μμ μέχρι τις 9μμ. Το κόστος της μπλούζας είναι 5 ευρώ.
Παρακαλούμε ντυθείτε στα μαύρα. Είναι προτιμότερο να αποφύγετε να κουβαλάτε σακίδιο πλάτης, έτσι ώστε οι περαστικοί να μπορούν να δουν το μπλουζάκι της Α21. Σε περίπτωση που έχει κρύο, κατά προτίμηση φορέστε μαύρη μακρυμάνικη μπλούζα μέσα από το μπλουζάκι της Α21.
Αν δεν έχετε προμηθευτεί το μπλουζάκι της Α21, μπορείτε να συμμετέχετε στο Walk φορώντας ένα απλό μαύρο μπλουζάκι".
thestival.gr

Εργαστήρι μουσικοθεατρικού παιχνιδιού στην κεντρική παιδική βιβλιοθήκη του Δ. Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση PDF
Για επτά μήνες, από τον Νοέμβριο έως τον Μάιο θα λειτουργήσει «εργαστήρι Μουσικοθεατρικού παιχνιδιού » στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27, τηλ. 2313318573 & 2313318591).
Στόχος του εργαστηρίου είναι η προώθηση δημιουργικών μαθησιακών εμπειριών, μέσα από το ομαδικό παιχνίδι το οποίο προσφέρει εφόδια για επικοινωνία, αλληλεπίδραση έκφραση και εξερεύνηση.
Πιο συγκεκριμένα στο εργαστήρι:
"Θα ενεργοποιήσουμε το σώμα μας μέσα από θεατρικά παιχνίδια και θα αφήσουμε την φαντασία  να κατευθύνει το χορό μας. Μίμηση, παιχνίδια ρόλων, αναπαράσταση, καλλιέργεια αισθήσεων και εικόνες θα συντροφεύουν τις δράσεις μας.
Θα πειραματιστούμε με ηχογόνα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και θα δημιουργήσουμε  μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα υλικά. Θα ανακαλύψουμε την σχέση μουσικής και θεάτρου χρησιμοποιώντας τη μουσική ως μέσο αφήγησης, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σκηνική δράση.
Θα παίξουμε κουκλοθέατρο με κούκλες τις οποίες, θα κατασκευάσουμε από εφημερίδες και υφάσματα. Τέλος, θα δημιουργήσουμε τα δικά μας θεατρικά δρώμενα με σκοπό να τα παρουσιάσουμε", αναφέρουν οι διοργανωτές.
Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η εθελόντρια Δομνίκη Βαγιάτη τελειόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και πτυχιούχος μουσικής Αρμονίας.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 9 έως 12 χρονών
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων : 20 παιδιά.
Στην πρώτη συνάντηση που θα γίνει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 κρίνεται απαραίτητη η παρουσία του γονέα – κηδεμόνα . Οι υπόλοιπες συναντήσεις θα γίνονται  κάθε Παρασκευή, ώρα 5.00 μ.μ. – 6.30 μ.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 22/10/2018 έως 31/10/2018 μόνο με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου  –  κηδεμόνα στη βιβλιοθήκη . Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθήκης:
Δευτέρα – Παρασκευή: 8.00 π.μ – 8.30 μ.μ.
thestival.gr

Σελίδα 1 από 143

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

prev
next

Αθλητισμός | 23.10.2018

ΑΕΚ – Μπάγερν 0-2

News image

ΑΕΚ – Μπάγερν 0-2 (COSMOTE SPORT 2 HD) Γκολ...

Κόσμος | 23.10.2018

Ο Πούτιν πρότεινε στον Τραμπ να συναντηθούν στο Παρίσι στις 11 Νοεμβρίου

News image

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε να ...

Ελλάδα | 23.10.2018

Ολοκληρώθηκε η απολογία της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου

News image

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 η απολογία τη...

Οικονομία | 23.10.2018

«Όχι» Κομισιόν στον ιταλικό προϋπολογισμό - Κόντε: Δεν έχουμε Plan B

News image

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το σχέδιο του ιτ...

Πολιτική | 23.10.2018

Reuters: Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα

News image

Το τουρκικό Yπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα...

Κόσμος | 23.10.2018

Sputnik: Βρέθηκε το πτώμα του Κασόγκι

News image

Το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμά...

Υγεία | 23.10.2018

Προκαλεί ο έρπης τη νόσο Αλτσχάιμερ;

News image

Δεκαετίες έρευνας δείχνουν μια εντυπωσιακή συσ...

Αθλητισμός | 23.10.2018

Τα ματς της Τρίτης - Τι δείχνει η τηλεόραση

News image

Το ματς της ΑΕΚ με την Μπάγερν Μονάχου για την...

Κόσμος | 23.10.2018

Εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του George Soros στη Νέα Υόρκη

News image

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στο γραμματο...

Κόσμος | 22.10.2018

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η ψηφοφορία στα Σκόπια χειραγωγήθηκε από τις ΗΠΑ

News image

Στην καταγγελία ότι η ψηφοφορία, που πραγματοπ...

Πολιτική | 22.10.2018

Κοτζιάς: «Ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες»

News image

Ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες είπε ο Νίκος Κο...

Ελλάδα | 22.10.2018

Συνεχίζεται αύριο η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου

News image

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας διεκόπη ...

Αθλητισμός | 22.10.2018

Aτρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 3-2

News image

Aτρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 3-2 Γκολ: 42' ...

Ελλάδα | 22.10.2018

Στην Αγγελική Πεπόνη ανήκει το κρανίο που βρέθηκε στην Πρέβεζα

News image

Τις υποψίες των συγγενών της 26χρονης Αγγελική...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • Σύνολο : 9685044

Έχουμε 177 επισκέπτες online