A+ R A-

Εκδηλώσεις

Δωρεάν Εργαστήρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους

E-mail Εκτύπωση PDF
 Δωρεάν Εργαστήρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από 1 έως 14 Ιουλίου 2017,  πρόκειται να διεξαχθούν εργαστήρια από τους συμμετέχοντες θιάσους. Τα εργαστήρια διατίθενται δωρεάν και απευθύνονται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, επαγγελματίες κουκλοπαίκτες, ακροβάτες και σπουδαστές δραματικών σχολών.
Το πρόγραμμα των εργαστηρίων:
Θίασος Zero en conducta (Ισπανία)
Εργαστήριο κίνησης με τίτλο «Το σώμα και το αντικείμενο».
5 Ιουλίου 2017
11.00πμ έως 13.00μμ
Σκηνή Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Το εργαστήριο διερευνά τις τεχνικές σωματικής μίμησης και τον χειρισμό αντικειμένων με στόχο να αποκαλυφθούν οι δεσμοί μεταξύ των δύο προσεγγίσεων και η συμπληρωματική τους λειτουργία.
Μέγιστο όριο συμμετοχής: 20 άτομα
Teatr Zar (Ινστιτούτου Γκροτόφσκι, Πολωνία)
Α. Εργαστήριο με τίτλο «Το σώμα του ηθοποιού, η εκμαίευση ενός δράματος»
από τον Jaroslaw Fret και την Simona Sala.
6 Ιουλίου 2017
10.00πμ έως 12.00 και 7 Ιουλίου 2017
12.00 έως 14.00μμ
Βασιλικό Θέατρο – Αίθουσα Δοκιμών, επιπέδου -3
Το εργαστήριο έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός μοναδικού κώδικα επικοινωνίας μεταξύ των σωμάτων των ηθοποιών. Με εργαλείο τη σωματική έκφραση επιχειρείται η δημιουργία ενός «κειμένου» βασισμένου στη γλώσσα του σώματος.
Μέγιστο όριο συμμετοχής: 20 άτομα
Β. Εργαστήριο με τίτλο «Η τέχνη του αθέατου ηθοποιού»
Από τον Tomasz Wierzbowski και την Aleksandra Kotecka
6 Ιουλίου 2017
12.00 έως 14.00μμ και 7 Ιουλίου 2017
10.00πμ έως 12.00
Βασιλικό Θέατρο – Αίθουσα Δοκιμών, επιπέδου - 3
Το εργαστήριο βασίζεται σε μουσικές κλίμακες και μοτίβα της Γεωργιανής παραδοσιακής και εκκλησιαστικής μουσικής. Στόχος του είναι όχι μόνο να αναπτυχθεί η αρμονία μέσω της πολυφωνίας αλλά και η αυτόνομη παρουσία και ύπαρξη του performer μέσα στο σύνολο.
Μέγιστο όριο συμμετοχής: 20 άτομα
Ariel Doron (κουκλοπαίκτης - Ισραήλ)
Εργαστήριο βασισμένο στην παράσταση «Plastic Heroes»
7 Ιουλίου 2017
12.00 έως 15.00μμ
Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Το εργαστήριο έχει στόχο την εισαγωγή στην τέχνη της εμψύχωσης μικροαντικειμένων και κουκλών.
Μέγιστο όριο συμμετοχής: 20 άτομα
Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές, επαγγελματίες κουκλοπαίκτες, ακροβάτες και σπουδαστές δραματικών σχολών. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, ο κάθε αιτών μπορεί να παρακολουθήσει ένα μόνο εργαστήριο της επιλογής του. Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν έως τις 25 Ιουνίου 2017 στο γραφείο Παραγωγής του ΚΘΒΕ, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με e-mail για την επιλογή τους, η οποία θα γίνει αυστηρά με σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας και ώρας αποστολής της αίτησής τους.
zougla.gr

Το 5ο Street Art Festival έρχεται στη Θεσσαλονίκη

E-mail Εκτύπωση PDF
Με περισσότερους από 400 διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες. Με περισσότερους από  20.000  πραγματικούς επισκέπτες στα τέσσερα χρόνια διοργάνωσής του. Το 5ο Street Art Festival είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον κόσμο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ –HELEXPO το τριήμερο 9, 10 & 11 Ιουνίου.
Το μεγαλύτερο Music, Arts and Street Culture φεστιβάλ επιστρέφει ανανεωμένο και πιο εντυπωσιακό από ποτέ στην επετειακή του 5η διοργάνωση.
Η μεγαλύτερη συνάντηση καλλιτεχνών, Street Artists, μουσικών, χορευτών θα είναι γεμάτη εκπλήξεις με εντυπωσιακά shows και καλλιτέχνες από κάθε άκρη του κόσμου.
Συναυλίες, live graffiti action, live dance shows, special dance shows, εικαστικές παρεμβάσεις, σεμινάρια, και άλλα πολλά.
★ Music Line Up ★ Main Stage ★ - Stage A ★
★ Παρασκευή 9 Ιουνίου ★
★Evidence of the Dilated Peoples
★Leaf Dog & BVA ( The Four Owls) | UK
★ΖΗΝΩΝ | GR
★PRINCE XXIII (Hatemost) ft. D.W.M.N.D | GR
★Hustlin all day Hostile Take Over Stage
★Dj Cron
★Gamblers
★Alleyway Rats
★Above The Hood
★ Σάββατο 10 Ιουνίου ★
★Gentleman
★Dub Fx
★ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ
★SKG's Dub Alliance | GR
★Music Open Call
★SAF-2017 Live Action ★
★ SAF Graffiti Wall of Fame ★
Περισσότεροι από 50 διεθνείς και Έλληνες street & graffiti artists θα συμμετέχουν στο φετινό SAF - Street Art Festival 2017 στο Graffiti Wall of Fame. Το SAF έως τώρα έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 200 Street Artists ανανεώνοντας τη συνάντηση με νέους καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό κάθε χρόνο, παρουσιάζοντας μια διαφορετική παραγωγή.
★ SAF Dance Camp ★
Το Street Art Festival Thessaloniki διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το “SAF Dance Camp”. Κάθε χρόνο προσκαλεί κάποιους από τους καλύτερους χορογράφους από Ελλάδα και εξωτερικό με στόχο να προσφέρει στο κοινό τους πιο καλύτερους στο χώρο της Street Dance σε μια επαγγελματικά διαμορφωμένη αίθουσα υψηλών standards. Το φετινό SAF Dance Camp θα είναι μεγαλύτερο από ποτέ.
Στις 9, 10 & 11 Ιουνίου το SAF Dance Camp θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Corona) της ΔΕΘ - Helexpo, στο χώρο διεξαγωγής του SAF - Street Art Festival Thessaloniki και τις 3 ημέρες στα πλαίσια του SAF.
Διεύθυνση: Εγνατία 154, Πύλη Εμπορίου, έναντι Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Περισσότερες πληροφορίες και το Line Up για το SAF Dance Camp θα βρείτε στο επίσημο event στο facebook: https://www.facebook.com/events/789425124538780/
★Line Up: ★
International Teachers:
Kenzo Alvares Tkk G-s
EZtwins
Alisa Tsitseronova
Anthony Lee
Duc Anh Tran
National Teachers
Joseph Tsosh
Christina Tzakou
Serenity Anastasiadou
Magda Kaftantzi
Τιμή Συμμετοχής:
190 Euros Full Package ( 3 Days Full Pass Workshops +Entrance at Street Art Festival Main Event )
85 Euros Pass Only Friday 9th Of June
100 Euros Pass Only Saturday 10th Of June
90 Euros Pass Only Sunday 11th of June
30 Euros Per Class ( Kenzo Alvares , Ez twins , Surprise Teacher )
35 Euros per Class with Athnony Lee
15 Euro per Class ( Joseph Tsosh , Alisa Tsitseronova )
10 Euro per Class ( National Teachers - Christina Tzakou - Serenity Anastasiadou - Magda Kaftantzi )
★Plus★:
-10 Special Dance Shows
-50 Graffiti /Street Artists from all around the world and Greece!
-Skate / BMX Shows and Contests
Τo Street Art Festival πραγματοποιείται από την οργανωτική ομαδα του SAF σε συνδιοργάνωση με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Αντιδημαρχία Τουρισμου, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και την ΚΕ.ΔΗ.Θ.
thestival.gr

«Δε σε ξέχασα ποτέ» στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης

E-mail Εκτύπωση PDF
«Δε σε ξέχασα ποτέ» στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης
Η μουσικοθεατρική παράσταση του ΚΘΒΕ «Δε σε ξέχασα ποτέ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, μετά την παρουσίαση της σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης και τημεγάλη ανταπόκριση του κοινού, ταξιδεύει σεμουσεία της πόλης. Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στις 21.30 η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης.
Μια παράσταση για τη ζωή μιας διάσημης τραγουδίστριας που ερμηνεύει επί σκηνής 10 σεφαραδίτικα και ρεμπέτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία γνωρίζουμε, κυρίως, από την ελληνική εκδοχή τους («Μικρός αρραβωνιάστηκα», «Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει», «Μισιρλού» κά.). Ένα έργο του Λέοντα Α. Ναρ, που μας θυμίζει πως οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν κάποτε μετανάστες, τιμάει την ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και υπενθυμίζει πως στην πόλη αυτή κάποτε ζούσαν αδερφωμένοι Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Οθωμανοί.
Σημείωμα Συγγραφέα:
Η Ζάνα, ο Γκάμπι, ο Ιντό, η Γράσια, αλλά και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του έργου (γιατί για μένα όλοι οι αφηγητές της ιστορίας πρωταγωνιστούν) επαναφέρουν την ιστορική μνήμη ενός κόσμου που εξοντώθηκε βίαια και λησμονήθηκε άδικα. Θέτουν διάφορα ζητήματα: Την αδιαφορία που επέδειξαν πολλοί συμπολίτες για την τύχη των γειτόνων τους, αλλά και την έμπρακτη στήριξη που επέδειξαν άλλοι την ίδια χρονική στιγμή. Τον έρωτα, τον έρωτα που υπάρχει, είναι κυρίαρχος, ακόμη και σε συνθήκες υπέρτατης εξαθλίωσης, την ώρα που οι περισσότεροι διαρκώς καταδιώκονται, τη στιγμή που σχεδόν όλοι μάχονται, όταν η πλειονότητα εξοντώνεται, αλλά κυρίως όταν η μειονότητα επιβιώνει. Τη μετανάστευση, εξακολουθητική συνθήκη ζωής για τον εβραϊκό, αλλά και για πολλούς άλλους λαούς που δοκιμάζονται.
Όλα αυτά συνθέτουν και τη δική μου κληρονομιά. Με τα σεφαραδίτικα, που άκουγα να μιλούν στο σπίτι παππούδες, γιαγιάδες και γονείς. Με το παράπονο, βέβαια, γιατί η δική μου γενιά καταλαβαίνει πλέον λίγες μονάχα ισπανοεβραϊκές λέξεις. Με την ανησυχία της συναισθηματικής αποστασιοποίησης που ίσως στιγματίσει τις επόμενες γενιές. Αλλά και με την υπέρτατη ανάγκη διαχείρισης της μνήμης των πολλών «απόντων». Και, κυρίως, με την άνιση συχνά μάχη απέναντι σε όσους αμφισβητούν τα αναμφισβήτητα.
Η φίλη Αθηνά Βοσινάκη ήταν εκείνη που πρώτη με παρακίνησε να γράψω το έργο και την ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό. Είπα, λοιπόν, να το δοκιμάσω: να συνδυάσω τις εικόνες, οι οποίες αφηγούνται από μόνες τους ξεχωριστά την ιστορία, τους ήχους, που αποτυπώνουν ποικίλες όψεις τους σεφαραδίτικου πολιτισμού, αλλά και την πρόζα, στην οποία «βουτώ» για πρώτη φορά.
Οφείλω θερμές ευχαριστίες στο ΚΘΒΕ για τη μέγιστη τιμή που μου επιφύλαξε, στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης για τη διαρκή ενθάρρυνση και στην οικογένειά μου που με στηρίζει εξακολουθητικά.
Λέων Α. Ναρ
Σημείωμα Σκηνοθέτη:
Ο εγγονός. Η γιαγιά. Και οι δύο. Ανακαλούν εικόνες και εμπειρίες.
Ο ένας για να ορίσει ίσως τη σχέση του σεφαραδίτικου πολιτισμού με την ενεστώσα ζωή του, η άλλη γιατί από μικρή πάντα τραγουδούσε, πάντα αφηγούνταν.
Μια ιστορία όπου το παρόν και το παρελθόν συνυπάρχουν∙ ένα ταξίδι με όχημα την –όχι και τόσο πρόθυμη πολλές φορές– μνήμη. Στην περίπτωση της Ζάνα, μέσα από αναμνήσεις, στην περίπτωση του Ιντό, μέσα από λέξεις και εικόνες. Ούτως ή άλλως, ό,τι κάνουμε και λέμε στο παρόν, εξαρτάται από το πώς έχουμε αντιληφθεί το παρελθόν.
Μιχάλης Σιώνας
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας
Σκηνικά-Κοστούμια: ΓιάννηςΚατρανίτσας
Φωτισμοί: Χάρης Πάλλας
Videomapping: ΚλεάνθηςΚαραπιπέρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Λίλα Βλαχοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: ΝαταλίαΛαμπροπούλου
Διανομή:Σοφία Καλεμκερίδου, Γιάννης Χαρίσης
Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Στέλλα Καμπουρίδου(καβάλ),Γιώργος Μιναχείλης(κανονάκι),Ηλίας Σαρηγιαννίδης(πολίτικο λαούτο).
Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης
Τετάρτη 07/06/2017, στις 21:30.
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10 €
Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200, www.ntng.gr
zougla.gr

Street Art SAF Festival: Tο μεγαλύτερο φεστιβάλ νεολαίας της Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση PDF
Street Art SAF Festival: Tο μεγαλύτερο φεστιβάλ νεολαίας της Θεσσαλονίκης
Το μεγαλύτερο music & arts and street culture φεστιβάλ επιστρέφει ανανεωμένο και πιο εντυπωσιακό από ποτέ στην επετειακή του 5η διοργάνωση.
Η μεγαλύτερη συνάντηση καλλιτεχνών, street artists, μουσικών, χορευτών θα είναι γεμάτη εκπλήξεις με εντυπωσιακά shows και καλλιτέχνες από κάθε άκρη του κόσμου.
Συναυλίες, live graffiti action, live dance shows, special dance shows, εικαστικές
παρεμβάσεις, σεμινάρια και άλλα πολλά.
SAF και graffiti είναι επίσης δύο πράγματα ταυτισμένα, κάτι που επιβεβαιώνει και το εφετινό πρόγραμμα, με περισσότερους από 50 καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο εφετινό SAF Graffiti  Wall Of Fame, αλλά και το Graffiti Open Call με διαδικασία συμμετοχής για όποιον επιθυμεί.
Τρίτη συνεχόμενη χρονιά και για το SAF Dance Camp, με κάποιους από τους πιο καταξιωμένους χορογράφους παγκοσμίως, που θα μυήσουν τους θεατές σε ό,τι πιο καινούργιο υπάρχει στον χορό.
9, 10 και 11 Iουνίου, το Dance Camp θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης της ΔΕΘ.
Info: SAF - Street Art Festival 2017
2016 After Movie:
SAF - Street Art Festival Thessaloniki Official After Movie 2016 from Street Art Festival Thessaloniki on Vimeo.
Εισιτήρια προπώλησης: Hardcopies, μπορείτε να προμηθευτείτε από τα εξής σημεία φυσικής προπώλησης: Πανελλαδικά: Public Media Stores, Θεσσαλονίκη: Τickethouse (Μητροπόλεως 102), Undergroundskate Shop (Ναυαρίνου) & Αγ. Σοφίας, Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους), Εφημερίδα SKG (Φιλικής Εταιρείας 11), The Box Gallery (Απέλλου 6), The Small (Πεζόδρομος Καλαμαριάς). Και online από το link στο Viva.gr. Προπώληση: Παρασκευή 9/6: 12€, Σάββατο 10/6: 15€, Onspot: Παρασκευή 9/6: 15€, Σάββατο 10/6: 18€. ΔΙΗΜΕΡΟΥ: 20€ Μόνο προπώληση
zougla.gr

Σελίδα 10 από 136

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

prev
next

Αθλητισμός | 25.02.2018

Ο Παναιτωλικός, 1-0 την Κέρκυρα

News image

Συνεχίζει την πορεία πρωταθλητισμού, που κάνει...

Αθλητισμός | 25.02.2018

Νίκη για τη Λάρισα , 1-0 τον Πλατανιά

News image

Tην πρώτη της νίκη στον δεύτερο γύρο της Super...

Αθλητισμός | 25.02.2018

Football League: Προχώρησαν με νίκες οι πρωτοπόροι

News image

Αμετάβλητη έμεινε η κατάσταση στις πρώτες θέσε...

Ελλάδα | 25.02.2018

Σεισμός 4,1R στο βορειοανατολικό Αιγαίο

News image

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακ...

Πολιτική | 25.02.2018

Μήνυση Σαμαρά κατά Βαξεβάνη

News image

Μήνυση κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη υ...

Οικονομία | 25.02.2018

Στην Αθήνα για τη δ’ αξιολόγηση οι θεσμοί

News image

Με την έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Α...

Κόσμος | 25.02.2018

Γιλντιρίμ: Μπορούμε να εξαφανίσουμε κάθε κίνδυνο στο Αιγαίο

News image

Απειλές εκτόξευσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινα...

Αθλητισμός | 25.02.2018

Η Ξάνθη, 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

News image

Η Ξάνθη, ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρ...

Ελλάδα | 25.02.2018

ΚΕΔΕ: Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα - Συγκέντρωση στη Βουλή

News image

Κλειστοί θα παραμείνουν τη Δευτέρα οι δημοτικο...

Ελλάδα | 25.02.2018

Δικηγόροι: Ο «κρυφός» μάρτυρας προσβάλει τα ανθρώπινα δικαιώματα

News image

Αντιθετοι με τους προστατευομενους μαρτυρες οι...

Κόσμος | 25.02.2018

Συνελήφθη ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας στην Πράγα

News image

Σοβαρές επιπλοκές αναμένεται να προκαλέσει η σ...

Κόσμος | 25.02.2018

Τουρκοκύπριοι: Συνδιαχείριση της ΑΟΖ ή παγώνουν όλα

News image

Συνδιαχείριση ή πάγωμα του ενεργειακού σχεδιασ...

Κόσμος | 25.02.2018

Έφυγε από τη ζωή η Ινδή σταρ του Bollywood Σρίντεβι

News image

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πέθανε η Ινδή ηθοπ...

Κόσμος | 25.02.2018

Η Β. Κορέα καταδικάζει τις τελευταίες κυρώσεις από τις ΗΠΑ

News image

Η Βόρεια Κορέα καταδίκασε τον τελευταίο γύρο κ...

Πολιτική | 25.02.2018

Metron Analysis: Προβάδισμα 9,7 μονάδων για τη Ν.Δ.

News image

Προβάδισμα 9,7 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δη...

Πολιτική | 25.02.2018

Πάιατ: Ισχυροί οι δεσμοί Ελλάδας - ΗΠΑ

News image

Ισχυρούς χαρακτηρίζει τους δεσμούς Ελλάδας - Η...

Ελλάδα | 25.02.2018

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

News image

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σπορ...

Πολιτισμός | 25.02.2018

Κίνα: Στο φως αρχαία πόλη 2.000 ετών

News image

Ερείπια αρχαίας πόλης που πιστεύεται ότι χτίσθ...

Αθλητισμός | 25.02.2018

Τα ματς της Κυριακής-Τι δείχνει η τηλεόραση

News image

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολ...

Πολιτική | 25.02.2018

Πενθήμερη επίσκεψη Γιούνκερ στα Δυτικά Βαλκάνια

News image

Ξεκινά σήμερα η πενθήμερη επίσκεψη του προέδρο...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • Σύνολο : 8529191

Έχουμε 41 επισκέπτες online