Τίτλοι Ειδήσεων
A+ R A-

Ενημέρωση

Τροπολογία για την προστασία άμεσων κοινοτικών ενισχύσεων από μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης και συμψηφισμούς

E-mail Εκτύπωση PDF
Τροπολογία για την προστασία άμεσων κοινοτικών ενισχύσεων από μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης και συμψηφισμούς
Προστασία των άμεσων κοινοτικών ενισχύσεων του Πυλώνα Ι της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής από μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης, παρακρατήσεις και συμψηφισμούς μέχρι του ποσού των 7.500 ευρώ ετησίως ανά δικαιούχο θεσπίζει τροπολογία που κατατέθηκε, από τους συναρμόδιους υπουργούς, απόψε στη Βουλή.
Με την τροπολογία ορίζεται ότι οι προκαταβολές, οι ενδιάμεσες και οι τελικές πληρωμές που λαμβάνουν οι δικαιούχοι βάσει καθεστώτων στήριξης στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι οποίες αφορούν:
α) τη βασική ενίσχυση,
β) την πράσινη ενίσχυση,
γ) τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε γεωργούς νεαρής ηλικίας,
δ) τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε μικροκαλλιεργητές,
ε) τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και στ) την ειδική ενίσχυση βάμβακος του Κανονισμού 1307/2013, δεν κατάσχονται στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με οφειλές προς το Δημόσιο και οποιονδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα, καθώς και προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, μέχρι του ποσού των 7.500 ευρώ ετησίως.
Η έναρξη της ρύθμισης άρχεται από 10.12.2018. Σε περίπτωση επιβολής κατάσχεσης σε τραπεζικές καταθέσεις εις χείρας πιστωτικών ιδρυμάτων ως τρίτων, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ως άνω πληρωμές των κοινοτικών επιδοτήσεων, τα πιστωτικά ιδρύματα, οφείλουν να εξετάζουν κάθε φορά, αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εξαίρεση από την κατάσχεση.
zougla.gr

«Λευκός καπνός» για το ιταλικό έλλειμμα

E-mail Εκτύπωση PDF
«Λευκός καπνός» βγήκε για το ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού, καθώς -μετά από αρκετές εβδομάδες εντάσεων και διαμάχης-  επήλθε συμφωνία μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών.
«Η Ιταλία ήρθε σε συμφωνία με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019», ανακοίνωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας. Πρόσθεσε δε, ότι η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.
Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν, τον περασμένο Οκτώβριο, απέρριψε το αρχικό προσχέδιο του προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης, το οποίο προέβλεπε έλλειμμα της τάξης του 2,40% του ΑΕΠ.
Τη Δευτέρα, η Ρώμη υπέβαλε ένα αναθεωρημένο προσχέδιο προϋπολογισμού, με σαφώς χαμηλότερο έλλειμμα, τα οποίο φέρεται να κυμαίνεται στο 2% του ΑΕΠ, με στόχο την αποφυγή της διαδικασίας του «υπερβολικού ελλείμματος» και τον τερματισμό της διαμάχης.
Νωρίτερα, πάντως, δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου έκαναν λόγο για την ύπαρξη ενός δημοσιονομικού «κενού» μεταξύ των δύο πλευρών, ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
naftemporiki.gr

Στη Ν.Δ. προσχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης

E-mail Εκτύπωση PDF
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, προσχώρησε στη ΝΔ, όπως ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Προηγήθηκε συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την οποία συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις, μετά και τις δηλώσεις του κ. Θεοχάρη ότι οι απόψεις του ταυτίζονται με αυτές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τόσο για την ανάταξη της οικονομίας, όσο και για την ανάγκη συγκρότησης ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού μετώπου.
Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Θεοχάρης έκανε την εξής δήλωση:
ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να κλείσουμε οριστικά το κεφάλαιο της κρίσης και να μπούμε στον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Στόχος που απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις, στρατηγικό σχέδιο και διαχειριστική επάρκεια. Στόχος που απαιτεί ενότητα όλων των φιλελεύθερων, φιλοευρωπαϊκών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του τόπου.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του προέδρου της Ν.Δ, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τις κεντρώες δυνάμεις και να συστρατευτώ στον αγώνα του. Και καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συνδράμουν ενεργά στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας και των πολιτών της».
naftemporiki.gr

Διεύρυνση στα 300.000 ευρώ από το 2019 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

E-mail Εκτύπωση PDF
Την αυτοματοποιημένη διαδικασία διευθέτησης των οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν από το νέο έτος όσες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν συνολικές οφειλές έως 300.000 ευρώ, έναντι των 50.000 ευρώ που ισχύει σήμερα. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, επιβεβαιώνοντας ότι η παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού για ένα έτος (31/12/2019) συνοδεύεται και από απλοποίηση των διαδικασιών.
Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας, με τη βελτίωση αυτή θα επιταχυνθεί η διαδικασία ρύθμισης οφειλών για έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που σήμερα είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν χωρίς να είναι απαραίτητο τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές. Όπως αναφέρουν, μάλιστα, περίπου το 80% των 5.800 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό αφορά χρέη έως 50.000 ευρώ που υπάγονται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία. Πλέον, με τη διεύρυνση του ορίου το ποσοστό αυτό μπορεί να αγγίξει και το 95% των αιτήσεων.
Αυτήν τη στιγμή, όπως εξηγούν οι ίδιοι κύκλοι, οι περισσότερες επιχειρήσεις ζητούν τη διαγραφή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων και τον καθορισμό των δόσεων. Οπότε, αφού δεν ζητούν διαγραφή κεφαλαίου, ώστε να είναι υποχρεωτική η διαδικασία μέσω διαπραγματεύσεων, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην ακολουθείται η αυτοματοποιημένη διαδικασία. Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που ο οφειλέτης ζητεί διαγραφή κεφαλαίου, τότε, ακόμα και αν οι οφειλές του είναι της τάξεως των 50.000 ευρώ, ακολουθείται η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές.
Αξιολόγηση βιωσιμότητας
Στην απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών η αξιολόγηση της βιωσιμότητας γίνεται με τυποποιημένο τρόπο. Ειδικότερα, ένας οφειλέτης κρίνεται βιώσιμος για την τυποποιημένη πρόταση ρύθμισης, εφόσον πληροί σωρευτικά τα εξής κριτήρια:
α) Θετικό καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κατά την τελευταία χρήση ή σε δύο από τις τρεις τελευταίες χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στο ν. 4469/2017, και
β) ο λόγος του συνόλου των οφειλών, μετά την αφαίρεση ποσοστού 85% των απαιτήσεων του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, προς το καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να είναι ίσος ή μικρότερος από 8.
Για την εφαρμογή της συγκεκριμένης προϋπόθεσης, ως EBITDA λαμβάνεται υπ' όψιν το μεγαλύτερο ποσό που προκύπτει από τη σύγκριση:
του καθαρού αποτελέσματος προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της τελευταίας χρήσης και
του μέσου όρου των δύο πλέον θετικών καθαρών αποτελεσμάτων προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων από τις τρεις τελευταίες χρήσεις.
Με την υπαγωγή στην απλοποιημένη διαδικασία διαγράφονται το σύνολο των τόκων υπερημερίας των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα, ποσοστό 95% των απαιτήσεων του Δημοσίου από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση, καθώς και ποσοστό 85% των απαιτήσεων του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.
Πέραν, όμως, από την επέκταση της απλοποιημένης διαδικασίας, έρχεται μία ακόμη μία βελτίωση για τους οφειλέτες: Συγκεκριμένα, θα δίνεται η δυνατότητα σε οφειλέτες, στους οποίους η πολυμερής διαδικασία αποτυγχάνει λόγω μη συμμετοχής τόσων ιδιωτών πιστωτών, ώστε να μην επιτυγχάνεται απαρτία, να ρυθμίσουν διμερώς τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, με τους ίδιους όρους όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
naftemporiki.gr

ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει να νομιμοποιήσει την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς

E-mail Εκτύπωση PDF
ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει να νομιμοποιήσει την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης δήλωσε σήμερα ότι η νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες νομοθετικές προτεραιότητές του το επόμενο έτος.
«Ας νομιμοποιήσουμε τη μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς σκοπούς για τους ενήλικες, μια και καλή», είπε ο Άντριου Κουόμο, ο οποίος επανεξελέγη στο αξίωμα αυτό τον περασμένο Νοέμβριο.
Η Νέα Υόρκη θα προστεθεί έτσι στον κατάλογο των δέκα Πολιτειών που έχουν ήδη νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα. Τα ετήσια φορολογικά έσοδα από την κίνηση αυτή μπορεί να ξεπεράσουν το 1,3 δισεκατομμύριο, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε κατ' εντολή του κυβερνήτη και δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο καλοκαίρι. Τα επιπρόσθετα έσοδα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν πολλές ανάγκες, όπως για να βελτιωθεί το προβληματικό σύστημα του μετρό της πόλης, το οποίο χρειάζεται κατεπειγόντως αναβαθμίσεις και επιδιορθώσεις.
Στην ομιλία του, κατά την οποία παρουσίασε το πρόγραμμά του για το 2019, ο Κουόμο είπε επίσης ότι η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα συμβάλει στο να γίνει δικαιότερο το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης. Πολλοί υποστηρικτές του μέτρου, όπως η ηθοποιός Σίνθια Νίξον που ήταν ανθυποψήφια του Κουόμο στις πρόσφατες εκλογές, υποστηρίζουν ότι οι μόνοι άνθρωποι που συλλαμβάνονται στη Νέα Υόρκη επειδή καπνίζουν μαριχουάνα είναι όσοι προέρχονται από μειονότητες.
«Το γεγονός είναι ότι έχουμε δύο συστήματα απονομής δικαιοσύνης: ένα για τους πλούσιους και τους ευκατάσταστους και ένα για τους υπόλοιπους" που "εδώ και πάρα πολύ καιρό στοχοθετεί τους μαύρους και τις μειονότητες», είπε ο κυβερνήτης.
Τον Νοέμβριο άνοιξαν στη Μασαχουσέτη τα πρώτα καταστήματα που πωλούν κάναβη σε άτομα άνω των 21 ετών. Η Πολιτεία του Νιου Τζέρσι εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα και επεξεργάζεται ένα σχετικό νομοσχέδιο εδώ και πολλούς μήνες.
zougla.gr

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο φως ρωμαϊκό υπόκαυστο λουτρό του 4ου αιώνα μ.Χ.

E-mail Εκτύπωση PDF
Ρωμαϊκό λουτρό,  συνολικού βάρους περίπου 50 τόνων, το οποίο χρονολογείται τον 4ο αιώνα μ.Χ. και βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών στον σταθμό του μετρό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη,  αποσπάστηκε αυτούσιο έπειτα από δύο μήνες προετοιμασιών, ακολουθώντας μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία.
Το υπόκαυστο λουτρό, πλάτους 5,60 τ.μ. και φάρδους 4,40μ., ήταν ουσιαστικά ένας υπόγειος χώρος, ο οποίος αποτελούσε σύστημα υποδαπέδιας θέρμανσης, καθώς εκεί  κυκλοφορούσε ζεστός αέρας, με σκοπό τη θέρμανση του υπερκείμενου δαπέδου.
Στηριζόμενο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο νάρθηκα από μεταλλικές δοκούς και οπλισμένο σκυρόδεμα, παίρνοντας κλίση 30 μοιρών και κυλώντας για περισσότερο από δέκα ώρες πάνω σε κεκλιμένες μεταλλικές ράγες, βγήκε στην επιφάνεια της γης.
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κατασκευή ανύψωσης μνημείου σε κεκλιμένο επίπεδο, έχοντας και η ίδια η κατασκευή ανηφορική θέση 30  μοιρών.
Με τη βοήθεια δύο γερανών, το σημαντικό εύρημα υψώθηκε στον αέρα και τοποθετήθηκε σε πλατφόρμα νταλίκας για να μεταφερθεί στην αποθήκη του Καλοχωρίου, όπου φυλάσσονται οι σημαντικότερες αρχαιότητες του μετρό. Αντίστοιχα δάπεδα έχουν ξαναβρεθεί, το συγκεκριμένο, όμως, έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι υπόκαυστο.
naftemporiki.gr

ΠΑΟΚ: Τέλος η σεζόν για τον Βέρνμπλουμ

E-mail Εκτύπωση PDF
ΠΑΟΚ: Τέλος η σεζόν για τον Βέρνμπλουμ
Σοκ στον ΠΑΟΚ με τον Πόντους Βέρνμπλουμ, ο οποίος υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό, στη Βοιωτία. Ο Σουηδός διεθνής μέσος του «Δικεφάλου», ο οποίος τραυματίστηκε στο 6ο λεπτό και αντικαταστάθηκε άμεσα από τον Σάκχοφ, υπέστη, σύμφωνα με την πρώτη ιατρική εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου της ομάδας του, ρήξη αχίλλειου τένοντα.
Αν η πρόβλεψη επαληθευτεί ο Βέρνμπλουμ θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τουλάχιστον 4-5 μήνες, που σημαίνει ότι η εφετινή περίοδος ολοκληρώθηκε πρόωρα και άδοξα γι αυτόν

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-2

E-mail Εκτύπωση PDF
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-2
Γκολ: 41' Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ), 46' Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ), 75' Ζησόπουλος (Λεβαδειακος)
2' δοκάρι ο Μπίσεσβαρ
Κίτρινες κάρτες: Λιάγκας, Παντελιάδης, Τσαμπούρης - Μάτος
Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Καθάριος (64' Νανγκίς), Ζησόπουλος, Γιακουμάκης (90' Μαρκόφσκι), Καραχάλιος (79' Μανγκά), Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Ιωαννίδης, Στανόγεβιτς
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Τόσκα, Μαουρίσιο (81' Κάνιας), Βέρνμπλουμ (7' Σάκχοφ), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (85' Ελ Καντουρί), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.
zougla.gr

Σελίδα 1 από 4298

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

prev
next

Οικονομία | 18.12.2018

«Λευκός καπνός» για το ιταλικό έλλειμμα

News image

«Λευκός καπνός» βγήκε για το ζήτημα του ιταλικ...

Πολιτική | 18.12.2018

Στη Ν.Δ. προσχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης

News image

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, προσχ...

Οικονομία | 18.12.2018

Διεύρυνση στα 300.000 ευρώ από το 2019 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελμα

News image

Την αυτοματοποιημένη διαδικασία διευθέτησης τω...

Τοπικά Νέα | 17.12.2018

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο φως ρωμαϊκό υπόκαυστο λουτρό του 4ου αιώνα μ.Χ.

News image

Ρωμαϊκό λουτρό,  συνολικού βάρους περίπου 50 τ...

Αθλητισμός | 17.12.2018

ΠΑΟΚ: Τέλος η σεζόν για τον Βέρνμπλουμ

News image

Σοκ στον ΠΑΟΚ με τον Πόντους Βέρνμπλουμ, ο οπο...

Αθλητισμός | 17.12.2018

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-2

News image

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-2 Γκολ: 41' Πρίγιοβιτς...

Αθλητισμός | 17.12.2018

Europa League: Απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου ο Ολυμπιακός

News image

Την Ντιναμό Κιέβου θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακ...

Κόσμος | 17.12.2018

Τεταμένες οι σχέσεις Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης - Μόσχας

News image

Μετά την εκλογή του ο προκαθήμενος της νέας αυ...

Ελλάδα | 17.12.2018

ΣΚΑΪ: Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε

News image

«Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τ...

Πολιτική | 17.12.2018

ΣΥΡΙΖΑ: Απερίφραστη καταδίκη για την τοποθέτηση βόμβας στον ΣΚΑΪ

News image

Την απερίφραστη καταδίκη του για την τοποθέτησ...

Αθλητισμός | 17.12.2018

Τα ματς της Δευτέρας - Τι δείχνει η τηλεόραση

News image

Το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον ΠΑΟΚ, με το...

Πολιτική | 17.12.2018

Ν. Παππάς: Απόλυτα καταδικαστέα η επίθεση στον ΣΚΑΪ

News image

Την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ καταδί...

Πολιτική | 17.12.2018

Μ. Σπυράκη: Να βρεθούν οι τρομοκράτες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά

News image

Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι απλώς καταδικ...

Πολιτική | 17.12.2018

ΚΙΝΑΛ: Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

News image

Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούντ...

Πολιτική | 17.12.2018

ΚΚΕ: Καταδικαστέα η βομβιστική ενέργεια στον ΣΚΑΪ

News image

Καταδικαστέα χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη βομβιστική...

Ελλάδα | 17.12.2018

Στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

News image

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έφθασε λίγο μετά τ...

Ελλάδα | 17.12.2018

Έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

News image

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 2.35 π.μ. στις ε...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • Σύνολο : 10391926

Έχουμε 189 επισκέπτες online