Τίτλοι Ειδήσεων
A+ R A-

Ενημέρωση

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2018

E-mail Εκτύπωση PDF
Αποτέλεσμα εικόνας για βουλη
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2018. Το 2017 ο προϋπολογισμός προέβλεπε δαπάνες συνολικής αξίας 132.985.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός για το 2018 προβλέπει δαπάνες ύψους 133.985.000 ευρώ, σημειώνοντας -για πρώτη φορά από το 2009- αύξηση 0,75%, δηλαδή αύξηση 1.000.000 ευρώ, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2017, ενώ καλύπτεται πλήρως ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, επισήμανε ότι θα ενταχθούν μεγάλα τεχνικά έργα στην Υπηρεσία Διάθεσης Ευρωπαϊκών και Λοιπών Πιστώσεων, για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Βουλής, με μακροπρόθεσμο στόχο τη δημιουργία υποδομών κεφαλαιακής αξίας, η οποία θα επιφέρει και σταδιακή περιστολή των λειτουργικών της δαπανών.
Επίσης, είπε ότι μείωση των δαπανών επιτυγχάνεται με την λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων και με τη μετάβαση της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σε αυτόνομη οικονομική διαχείριση, η οποία επιφέρει και μείωση στις δαπάνες για τις αμοιβές φυσικών προσώπων.
«Η Βουλή έχει συνεισφέρει στην προσπάθεια περιστολής των δαπανών και έχει υποστεί μειώσεις. Πολύ σωστά έγινε αυτό. Και η κοινωνία, όμως, πρέπει να το γνωρίζει» ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, σημειώνοντας πως οι βουλευτές, κατά διαστήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με πολύ αυστηρή κριτική των πολιτών, που θεωρούν ότι στη Βουλή υπάρχουν ειδικά προνόμια.
«Η Δημοκρατία μας έχει το χαμηλότερο κόστος. Με βάση τα στοιχεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το κόστος της Δημοκρατίας σε σχέση με το σύνολο των δαπανών ήταν 0,60 χιλιοστά, στο σύνολο των δαπανών του κράτους» επισήμανε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος και έθεσε προς προβληματισμό, γενικότερο ζήτημα για την αντιπροσωπευτικότητα.
«Να μειώσουμε τον αριθμό των βουλευτών; Να τους μειώσουμε όσο θέλετε. Το ζήτημα της αντιπροσωπευτικότητας θα το δούμε; Το πώς θα ανατρέψουμε τη λογική της παρέμβασης των μιντιαρχών και των οικονομικών παραγόντων στο πολιτικό σύστημα θα τα δούμε; Αυτές είναι οι αλλαγές που πρέπει να συζητήσουμε» είπε ο κ. Κουτσούκος.
«Θεωρούμε ότι και για τον προϋπολογισμό της Βουλής του 2018 που συζητάμε, υπάρχουν δαπάνες που μπορούν να μειωθούν ακόμη περισσότερο και μια από αυτές είναι η βουλευτική αποζημίωση ή ακόμα και η κατάργηση της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των βουλευτών στις διάφορες επιτροπές της Βουλής» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Πρόσθεσε όμως, ότι υπάρχουν άλλες δαπάνες, όπως αυτές που αφορούν τους εργαζόμενους της Βουλής, οι οποίες είναι ανελαστικές και θα έπρεπε να αυξηθούν.
Μεγαλύτερη περιστολή δαπανών ζήτησε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης και επισήμανε ότι φέτος οι δαπάνες ακολουθούν ανοδική πορεία και ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις για τη δαπάνη της εργοδοτικής εισφοράς υπέρ ΕΦΚΑ, για τους βουλευτές που υπάγονταν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς εκτός δημοσίου, το οποίο από 225.000 ευρώ το 2017, εκτινάσσεται στα 2.187.000 ευρώ το 2018.
«Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες. Η λειτουργία της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου έχει ένα κόστος, αλλά προφανώς το όφελος είναι πολλαπλάσιο από οποιοδήποτε άλλο πολίτευμα» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς και για το κόστος της δημοκρατίας, διαχρονικά ο κατευθυνόμενος λαϊκισμός και ο κιτρινισμός του Τύπου έβρισκαν πλούσια τροφή σε ό,τι έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό της Βουλής των Ελλήνων.
«Από το 2009 έως σήμερα ο προϋπολογισμός της Βουλής έχει μειωθεί σχεδόν κατά 40%. Το γεγονός αυτό και μόνο, αποδεικνύει το πάρτι που στήθηκε από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου μέχρι την είσοδο της χώρας μας στα μνημόνια και σε πολλές περιπτώσεις, δυστυχώς, εξακολουθεί να υφίσταται για τις κομματικές ελίτ» είπε ο βουλευτής της ΧΑ Ι. Σαχινίδης.
«Ναι» στον προϋπολογισμό είπαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων. «Κατά» ψήφισε η ΧΑ. «Παρών», δήλωσε το ΚΚΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,zougla.gr

Κρεμλίνο: Είναι άγνωστο αν ο Πούτιν θα θέσει υποψηφιότητα για την επόμενη προεδρική θητεία

E-mail Εκτύπωση PDF
Κρεμλίνο: Είναι άγνωστο αν ο Πούτιν θα θέσει υποψηφιότητα για την επόμενη προεδρική θητεία
«Προς το παρόν είναι άγνωστο, αν ο Πούτιν θα θέσει υποψηφιότητα για την επόμενη προεδρική θητεία. Όπως γνωρίζετε ο ίδιος δεν έχει πει τίποτα για το θέμα αυτό». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε.
Ο Πεκσόφ ανακοίνωσε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών και πρώην υπουργό οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν.
Στο ερώτημα, αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αλεξεί Κουντρίν, συζήτησε μαζί του το ενδεχόμενο να εκπονήσει ο Κουντρίν το τμήμα του προεκλογικού του προγράμματος του Πούτιν που αφορά την οικονομία, ο Πεσκόφ απάντησε λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκανε καμία τέτοια δήλωση.
Οι προεδρικές εκλογές στην Ρωσία θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου του 2018 ενώ η προεκλογική εκστρατεία θα ξεκινήσει επίσημα εντός του Δεκεμβρίου του 2017.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,zougla.gr

Δημος Θεσσαλονίκης: Αυτά είναι τα έργα που θα αλλάξουν την πόλη την επόμενη διετία

E-mail Εκτύπωση PDF
Έργα πνοής και ουσιαστικές παρεμβάσεις για το 2018 περιλαμβάνει το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης το οποίο εγκρίθηκε στην 21η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – στις 31 Οκτωβρίου 2017 – και είναι ενταγμένο στο στρατηγικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το πρόγραμμα αναπτύσσεται οργανικά και σε συνδυασμό με αυτά των προηγούμενων ετών, είναι ενιαίο και θα εξελιχθεί μέχρι το 2019, συνθέτοντας έναν καμβά παρεμβάσεων, με βασικό πυλώνα την αστική ανάπτυξη και τις αντίστοιχες αναπλάσεις.
Τα συνεχιζόμενα και τα νέα έργα που υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα από συνέργειες και με χρηματοδότηση, εκτός από ίδιους πόρους, και από άλλες εναλλακτικές πηγές, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το ΕΣΠΑ, οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ο προϋπολογισμός του Τεχνικού Προγράμματος του 2018 ανέρχεται σε 22.009.949,25€, εκ των οποίων ποσό 7.162.539,25€ αφορά συνεχιζόμενα έργα και μελέτες, ενώ ποσό 14.847.410€ αφορά νέες ενδείξεις έργων και μελετών.
Έργα που θα πραγματοποιηθούν μέσω της χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ
ag-1.jpg
ag-2.jpg
ag-3.jpg
- Βιοκλιματική αναβάθμιση Πλ. Ελευθερίας, προϋπολογισμού 800.000€
- Ανάδειξη του άξονα Αχεροποιήτου-Αγ. Σοφίας (Τμήμα από Τσιμισκή έως Λεωφ. Νίκης) – Β΄ Φάση, προϋπολογισμού 350.000€
- Ανάπλαση Πλ. Μαβίλη με στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού, προϋπολογισμού 300.000€
- Ανάπλαση ζώνης πρασίνου κατά μήκος των βυζαντινών τειχών (οδός Επταπυργίου), προϋπολογισμού 200.000€
- Ανάπλαση οδών Δαγκλή, Διαλέττη, Δεσπεραί, προϋπολογισμού 300.000€
- Κατασκευή νέων παιδικών χαρών Ευαγόρα, Κορίνθου, Ροτόντας και Πολ. Ρέγκου,συνολικού προϋπολογισμού 150.000€
- Πλήρης ανακατασκευή οδοστρωσίας οδών, προϋπολογισμού 600.000€
- Ανάπλαση πεζοδρόμων Ικτίνου-Ζεύξιδος, Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, πεζοδρόμων Άνω Πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 980.000€
- Αναβάθμιση πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων κατά μήκος της Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, προϋπολογισμού 300.000€
- Διαμόρφωση προσβάσεων και ανάδειξη σημαντικών δημόσιων κτιρίων (Δικαστήρια, Ιπποκράτειο, Εδμ. Ροστάν), προϋπολογισμού 160.000€
- Τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων – Α΄ Φάση, προϋπολογισμού 1.200.000,00€
- Μελέτες στατικής ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων στην οδό Ικτίνου 5 και Συγγρού 31 και αποκατάστασης διατηρητέου σχολείου Κριεζώτου, συνολικού προϋπολογισμού 168.459,23€
- Αποπεράτωση προσθήκης πτέρυγας και ανακαίνιση κτιρίου του 106ου δημοτικού σχολείου και 97ου νηπιαγωγείου καθώς και ανέγερση νηπιαγωγείου με βιοκλιματικά κριτήρια στην οδό Καπετάν Άγρα 49, συνολικού προϋπολογισμού 950.000€
- Ανάθεση μελετών για ανέγερση λυκείου επί των οδών Αθ. Γιαννούση και Ν. Ζαρτινίδη στο Ο.Τ. Γ14 στα Τροχιοδρομικά και ειδικού δημοτικού σχολείου επί των οδών Ευσταθίου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και Επιδαύρου στην Κ. Τούμπα, συνολικού προϋπολογισμού 45.000€
- Διαμόρφωση σχολικών αυλών στις 4η και 5η Δημοτικές Κοινότητες με βιοκλιματικά κριτήρια στο 77ο δημοτικό, 58ο-86ο-114ο-115ο-119ο νηπιαγωγείων της 4ης Κοινότητας, 1ο δημοτικό-1ο-8ο-101ο νηπιαγωγείων της 5ης Κοινότητας, προϋπολογισμού 150.000€
Έργα που θα πραγματοποιηθούν μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις- ΟΧΕ
- Ανάπλαση πάρκου Ν. Παπάζογλου (πρώην Αγ. Θεράποντα) και Πλ. Αγ. Σπυρίδωνα
- Διαμόρφωση χώρου πρασίνου στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου-Βούλγαρη
- Διαμόρφωση σχολικών αυλών με βιοκλιματικά κριτήρια στο 2ο γυμνάσιο-31ο ΓΕΛ (Αναξιμάνδρου 79-5η Δ.Κ.) και στο δημοτικό σχολείο (Καισαρείας 15-4η Δ.Κ.)
- Πράσινα δώματα στο 53ο δημοτικό σχολείο – 32ο νηπιαγωγείο Φ.Δραγούμη 7-9), στο 26ο γυμνάσιο (Κασσάνδρου 17-19-3η Δ.Κ.), στο 13ο δημοτικό σχολείο-9ο/15ο νηπιαγωγείο (Βαλαγιάννη 1-5η Δ.Κ.) και στο 14ο/73ο νηπιαγωγείο-11ο δημοτικό σχολείο (Αμαλίας 60-5η Δ.Κ.)
- Έργα που προγραμματίζονται με κύρια πηγή χρηματοδότησης τα ανταποδοτικά τέλη των Κοιμητηρίων
-Αναβάθμιση χώρων πρασίνου-οδικού δικτύου και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός και διευθέτηση όμβριων) στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, προϋπολογισμού 2.200.000€
- Συντήρηση και αναβάθμιση κτιριακών υποδομών και δομικών κατασκευών των Κοιμητηρίων, προϋπολογισμού 580.571,78€
- Μελέτη συγκροτήματος αποτεφρωτηρίου και υποστηρικτικές μελέτες αποτεφρωτηρίου και κοιμητηρίων, προϋπολογισμού 8.233,97€ και κατασκευή αποτεφρωτηρίου στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, προϋπολογισμού 720.000€
Τα σημαντικότερα συνεχιζόμενα και νέα έργα ανά Διεύθυνση είναι:
Διεύθυνση Κατασκευών και Συντηρήσεων:
Συνεχιζόμενα:
- Διαμόρφωση σχολικών αυλών με βιοκλιματικά κριτήρια σε τέσσερα σχολεία: 1ο γυμνάσιο και 30ο ΓΕΛ (Γενναδίου 53-5η Δ.Κ.), 15ο γυμνάσιο και 15ο λύκειο (Κ. Ντήλ 24-1η Δ.Κ.), Ευκλείδης (Παπαναστασίου 13-4η Δ.Κ.), 1ο γυμνάσιο και 18ο ΓΕΛ Κάτω Τούμπας (Παπάφη130-4η Δ.Κ.),προϋπολογισμού 314.922,41€
- Ανάπλαση παιδικών χαρών ΧΑΝΘ – Καππαδοκίας-Γιαννιτσών και Βοσπόρου, προϋπολογισμού 57.296,44€
- Συντηρήσεις σχολικών κτιρίων 1ης, 2ης ,3ης ,4ης ,5ης Δημοτικών Κοινοτήτων και Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, έτους 2016 καθώς και των λειτουργούντων αφοδευτηρίων, συνολικού προϋπολογισμού 311.205,50€
- Συντήρηση ασφαλτοστρωμένων σχολικών αυλών, προϋπολογισμού 166.890,00€
- Συντήρηση υπαίθριων χώρων Ν. Παραλίας, αλάνας Τούμπας, Αγίας Σοφίας και περιοχές Χρηματιστηρίου, προϋπολογισμού 170.000€
- Συντήρηση και επισκευή πλατειών, πεζοδρόμων και υπαίθριων αθλητικών χώρων Δ.Θ., προϋπολογισμού 270.800€
- Κατεδάφιση επικίνδυνων και ρυμοτομούμενων κτισμάτων έτους 2017, συνολικού προϋπολογισμού 226.553€
Νέα έργα:
- Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου βυζαντινών τειχών στην οδό Στουρνάρα, προϋπολογισμού 50.000€
- Επισκευή-συντήρηση-αναβάθμιση ΗΛΜ εγκαταστάσεων δημοτικών και σχολικών κτιρίων έτους 2016, συνολικού προϋπολογισμού 360.000€
- Επισκευή-συντήρηση-αναβάθμιση εγκαταστάσεων πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης δημοτικών κτιρίων Δ.Θ. έτους 2016, προϋπολογισμού 100.000€
- Συντήρηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Πολιτιστικού Κέντρου και Κολυμβητηρίου Τούμπας, προϋπολογισμού 100.000€
- Ανάπλαση πάρκου στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη και Ηλέκτρας, προϋπολογισμού 10.000€
Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων
ag-10.jpg
Συνεχιζόμενα:
- Ανάπλαση οδών ιστορικού κέντρου, προϋπολογισμού 22.889,26€
- Διαμόρφωση σχολικών δακτυλίων για την ασφαλή πρόσβαση μαθητών, προϋπολογισμού 292.062,25€
- Ανάπλαση Νέστορος Τύπα, προϋπολογισμού 77.989,16€
- Ανακατασκευή κόμβου Εγνατίας-3ης Σεπτεμβρίου, προϋπολογισμού 94.580,03€
- Διαμόρφωση πεζοδρομίου νέου κτιρίου ΠΚΜ, προϋπολογισμού 149.236,70€
- Ανακατασκευή γηπέδων και διαμόρφωση υπαίθριων χώρων στα δημοτικά οικόπεδα Δελφών-Μαρτίου, προϋπολογισμού 108.796,13€
- Αποκατάσταση βλαβών και άρση επικινδυνότητας τμήματος οδού Δοϊράνης, από Εγνατίας έως Ευβοίας, προϋπολογισμού 65.902,93€
- Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων και οριζόντιας σήμανσης, προϋπολογισμού  114.635,13€
- Εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους βασικούς οδικούς άξονες και πάρκα JESSICA, προϋπολογισμού 415.794,59€
- Ανάθεση υποστηρικτικών μελετών (ποδηλατόδρομος), προϋπολογισμού 14.262,60€
- Εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για την ευρύτερη περιοχή του κέντρου που ορίζεται από τις οδούς: Πλ. Δημοκρατίας-Λαγκαδά-Αγ. Δημητρίου-Πλ. Μουσχουντή-Ολυμπιάδος-Αγ. Δημητρίου-3ης Σεπτεμβρίου-Λεωφ. Βασ. Γεωργίου-Λεωφ. Νίκης-Ναυάρχου Κουντουριώτη, προϋπολογισμού 25.000€
Νέα έργα: Οδοί-οδοστρώματα
- Πλήρης ανακατασκευή οδοστρωσίας οδών και βασικών οδικών αξόνων, συνολικού προϋπολογισμού 915.000€
- Ανάπλαση οδών Σοφούλη και Βαφοπούλου, Γραβιάς και Δημ. Στεφάνου, συνολικού προϋπολογισμού 300.000€
- Διάνοιξη-κατασκευή οδών Αναξιμάνδρου και Βεργίνας, προϋπολογισμού 250.000€
- Αναβάθμιση διαβάσεων για την οδική ασφάλεια και προσβασιμότητα, προϋπολογισμού 100.000€
Πεζοδρόμια
- Ανακατασκευή κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρόμων της πόλης, προϋπολογισμού 300.000€
- Ανακατασκευή πεζοδρόμων Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, προϋπολογισμού 400.000€
- Αναβάθμιση πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων κατά μήκος της Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, προϋπολογισμού 300.000€
- Ανάπλαση πεζοδρομίων οδών Μυστακίδου, από Γυμν. Μικρού έως Γιάννη Αγγέλου και Ζεύξιδος-Ικτίνου, συνολικού προϋπολογισμού 380.000€
- Διάνοιξη και διαμόρφωση των οδών Γιαννιτσών, Καζαντζάκη, Αναγεννήσεως-προϋπολογισμού 10.000€
- Παρεμβάσεις προσβασιμότητας και στάθμευσης στην περιοχή Γιαννιτσών-Κωλέττη, προϋπολογισμού 50.000€
Ανταποδοτικά έργα ηλεκτροφωτισμού:
ilek.png
Συνεχιζόμενα
- Ηλεκτροφωτισμός οδού Παπαναστασίου και Πλατείας Σταμάτη Καραμανλή και βελτίωση μικροκλιματικών συνθηκών της ίδιας Πλατείας, προϋπολογισμού 188.293,57
papan.png
-  Εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους βασικούς οδικούς άξονες και πάρκα, ποσού 101.390,19€
Νέα έργα:
- Αντικατάσταση ιστών φωτιστικών και δικτύου φωτισμού στα πάρκα του ΑΠΘ, στους Κήπους του Πασά και τον Ζωολογικό Κήπο, συνολικού ποσού 160.000€
- Εκσυγχρονισμός φωτισμού και αναβάθμιση ενεργειακής απόδοσης σε οδούς του Ιστορικού Κέντρου με παλαιωμένο δίκτυο φωτισμού και σε οδούς και κοινόχρηστους χώρους της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, συνολικού ποσού 500.000€
- Ηλεκτροφωτισμός έργων αναπλάσεων του δήμου και περιοχών υπογείωσης των δικτύων της ΔΕΗ στη 2η Δημοτική Κοινότητα (Βάκχου) και στην 4η Δημοτική Κοινότητα (Μαλακοπή), συνολικού ποσού 100.000€
- Εργασίες αναβάθμισης δικτύων ηλεκτροφωτισμού (αντικατάσταση παραδοσιακών - φωτιστικών με LED), ποσού 200.000€
- Ανάθεση μελέτης ειδικού φωτισμού για την ανάδειξη μνημείων UNESCO, ποσού 60.000€
Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού περιβάλλοντος
Νέα έργα:
- Κατασκευή δενδροδόχων στα πεζοδρόμια του Δ. Θ., ποσού 60.000€
- Αναπλάσεις-διαμορφώσεις χώρων πρασίνου στη συμβολή των οδών Φιλ. Κτενίδη-Αλησμ. Πατρίδων-Στουγιαννάκη-Ηρώων Μεσοβουνίου-Ολύνθου-Κισσάβου, στον άξονα της οδού Λαγκαδά (Λαγκαδά-Αγ. Πάντων), καθώς και στα πάρκα γειτονιάς (Βαρώνου-Χιρς-Γαμβέτα και Δελφών-Ορέστου-Μακεδονίας), συνολικού ποσού 150.000€
- Εργασίες κηποτεχνίας, άρδευσης και ανάδειξης πρασίνου στα ιστορικά κοιμητήρια Δ.Θ. (Ευαγγελίστριας, Αγ. Παρασκευής), ποσού 50.000€
- Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών
- Μελέτες και έρευνες για κατασκευές και επέκταση τεχνικών έργων
- Μελέτη τροποποίησης γενικού πολεοδομικού σχεδίου Δ.Θ., ποσού 39.244€
- Αρχιτεκτονικοί και λοιποί διαγωνισμοί Τ.Π. (μεταξύ των οποίων και οι Στάβλοι Παπάφη), ποσού 150.000€
- Προσεισμικός έλεγχος σχολικών κτιρίων Δ.Θ., ποσού 24.600€
Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων:
Νέα έργα:
- Ανακαίνιση κτιριακών εγκαταστάσεων Διεύθυνσης, ποσού 245.000€
- Χωροθέτηση κάδων καθαριότητας σε ειδικές διαμορφώσεις, ποσού 50.000€
- Κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και έργων υποδομής περιβάλλοντος χώρου αμαξοστασίου, ποσού 350.000€
- Τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο του Δ.Θ., ποσού 380.000€
Έργα μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
ag-7.png
Σημαντική συμβολή στην υλοποίηση του νέου Τεχνικού Προγράμματος αναμένεται να έχει η δέσμευση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 5.080.000 €, για τεχνικά έργα.
Η δέσμευση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα κατανεμηθεί σε πέντε άξονες με βάση τις προτεραιότητες παρεμβάσεων στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης προς όφελος των δημοτών.
Μεταξύ των έργων που συμπεριλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 που εγκρίθηκε πρόσφατα (υπ’ αριθμόν 729/25-05-2017 Α.Δ.Σ.) είναι:
- Ανάδειξη του άξονα  της οδού Δημητρίου Γούναρη-Πλατεία Φαναριωτών
- Δημιουργία τουριστικού περιπάτου, ανάπλαση της οδού Αποστόλου Παύλου – από Αγ. Δημητρίου έως Αρμενοπούλου-Περιοχή Ροτόντας
- Ανάπλαση οδού Κάστρων
- Ανάπλαση τριών παιδικών χαρών: Πλατείας Μακεδονομάχων-Νέας Ελβετίας-Θερμοπυλών και Νάστου
- Διαμόρφωση ασφαλών προσβάσεων και ανάδειξη κτιρίων ειδικού ενδιαφέροντος-Αγίου Μηνά-Εβραϊκό Μουσείο, Συναγωγή Γιαδ Λε Ζικαρόν-Βασ. Ηρακλείου, Συναγωγή Μοναστηριωτών-Συγγρού, Γενί Τζαμί-Αρχαιολογικού Μουσείου
- Ηλεκτρονική διαχείριση πεζοδρόμων, αυτόματα εμπόδια, παγκάκια και εκσυγχρονισμός σήμανσης
- Κέντρο αρωγής εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ, διαμόρφωση του πρώτου ορόφου στην οδό Παπαρηγοπούλου για τη στέγαση του Κέντρου σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.
Η δωρεά προβλέπει την πλήρη και έντεχνη υλοποίηση των έργων μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων μελετών σε επίπεδο εφαρμογής, οι οποίες θα εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης κατόπιν ολοκλήρωσης των διαδικασιών των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και σε αναλογία με την κάθε περίπτωση.
thestival.gr

Ο Γιάννης Μανιάτης στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη στις εκλογές για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

E-mail Εκτύπωση PDF
unnamed1
Ο Γιάννης Μανιάτης συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος θα διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς στο β' γύρο των εκλογών, παρέχοντάς του ουσιαστικά την έμμεση στήριξή του.
Όπως αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης σε ανακοίνωσή του, από κοινού με τον κ. Μανιάτη κάλεσαν τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στηρίξουν το όραμα για την πολιτική ανανέωση της παράταξης και του πολιτικού συστήματος.
Ο Γ. Μανιάτης ειδικότερα υπογράμμισε ότι επιβάλλεται να συμπορευτούν όλοι με τη νέα γενιά.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τον κ. Μανιάτη ως έναν από τους βασικούς πρωτεργάτες του σημερινού εγχειρήματος συγκρότησης του νέου προοδευτικού φορέα. Όπως είπε, ως επικεφαλής της Επιτροπής για τη Σοσιαλδημοκρατία, εργάστηκε με ενωτικό όραμα για να οδηγηθούμε στο πρώτο μεγάλο βήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και από εκεί στη σημερινή μεγάλη προσπάθεια για τη συνολική ενοποίηση τoυ προοδευτικού χώρου.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο Γιάννης Μανιάτης έκανε έναν προεκλογικό αγώνα, με καθαρό προοδευτικό πολιτικό στίγμα για την παράταξη και με τεκμηριωμένες σύγχρονες προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προσθέτοντας συνολικά στο νέο εγχείρημα.
«Με τον Γιάννη πιστεύουμε σε κοινές αξίες και παλεύουμε μαζί για την πολιτική ανανέωση της παράταξης, τον ευχαριστώ για τα θερμά του λόγια, καλούμε και τους 210.000 προοδευτικούς πολίτες να προσέλθουν ξανά μαζικά στις κάλπες της Κυριακής, να στηρίξουν με την ψήφο τους την ανανεωτική και σύγχρονη προοπτική της νέας προοδευτικής παράταξης» κατέληξε.
zougla.gr

Φέιγ βολάν από τον «Ρουβίκωνα» στο υπ. Άμυνας

E-mail Εκτύπωση PDF
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο
Φέιγ βολάν πέταξαν μέλη του «Ρουβίκωνα» στην πύλη του υπουργείου Άμυνας και αποχώρησαν.
Σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών)».

Κεντροαριστερά: Άκυρες οι εκλογές στο Τρίκερι

E-mail Εκτύπωση PDF
Αποτέλεσμα εικόνας για kentroaristera
Ακυρώνονται από την επιτροπή Αλιβιζάτου οι εκλογές στο Τρίκερι της Μαγνησίας, για την ανάδειξη προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και επιβεβαιώνει η επιτροπή Αλιβιζάτου.
Η επιτροπή Αλιβιζάτου ζήτησε, πέραν του αποτελέσματος, και τα εισπραχθέντα χρήματα από τις εκλογές, δηλαδή τα 327 ευρώ, που αντιστοιχούσαν στα 109 άτομα που εμφανίζονταν ότι είχαν συμμετάσχει στην ψηφοφορία.
Ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου στο Τρίκερι όμως ενημέρωσε πως δεν υπήρχαν τα χρήματα και εξήγησε στον υπεύθυνο της επιτροπής στην Αθήνα, ότι στην κωμόπολη η ψηφοφορία έγινε τηλεφωνικά και η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων καλούνταν από τηλεφώνου, έδιναν στον καλούντα τον αριθμό της ταυτότητάς τους και καταχωρούνταν ως ψηφοφόροι στο πανελλαδικό σύστημα ψηφοφορίας.
Στο Τρίκερι της Μαγνησίας φέρονται να ψήφισαν συνολικά 109 πολίτες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για τον πληθυσμό της περιοχής, και έλαβαν: Γεννηματά 74, Ανδρουλάκης 20, Καμίνης και Θεοδωράκης από 4, Γάτσιος και Πόντας από 2, Μανιάτης και Τζιώτης από 1 ψήφο και βρέθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.
Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Ανδρουλάκη υπέβαλε ένσταση που έγινε δεκτή και οι εκλογές ακυρώθηκαν.
Πηγή: ΑΜΠΕ,naftemporiki.gr

Έξαλλος ο Ερντογάν, απέσυρε Τούρκους στρατιώτες από άσκηση του ΝΑΤΟ

E-mail Εκτύπωση PDF
Αποτέλεσμα εικόνας για erntogan
Την απόσυρση Τούρκων στρατιωτών από άσκηση του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Νορβηγία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, διαμαρτυρόμενος για νορβηγικό πίνακα με εχθρικούς στόχους στον οποίο υπήρχε, όπως υποστήριξε, φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ και το δικό του όνομα.
Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους αναφέρθηκε αναλυτικά στο ζήτημα, αναφέροντας ότι «χθες προέκυψε ένα θέμα στην Νορβηγία. Ανήρτησαν έναν πίνακα των εχθρών. Σε αυτόν τον πίνακα υπήρχε φωτογραφία του Ατατούρκ και στην άλλη πλευρά το όνομά μου. Αυτοί ήταν στο στόχαστρο. Την ώρα που αυτό έγινε γνωστό, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο υπουργός μας αρμόδιος για ζητήματα Ε.Ε. ήταν καθ' οδόν προς Καναδά.
»Με κάλεσαν. Με ενημερωσαν ότι πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ, ότι συμμετέχουμε με 40 στρατιώτες και ότι αποφάσισαν να τους αποσύρουν. Απάντησα και βέβαια να το κάνετε άμεσα μην περιμένετε καθόλου. Ακόμη κι αν αποσυρθούν οι εν λόγω στόχοι, να αποσυρθούν άμεσα οι 40 στρατιώτες μας. Δεν νοούνται τέτοια συμμαχία και τέτοιoı σύμμαχοι», κατέληξε.
naftemporiki.gr

Tζακ-ποτ στο Τζόκερ - Πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση

E-mail Εκτύπωση PDF
Οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η αποψινή κληρωτίδα είναι οι: 9, 14, 35, 37, 43 και Τζόκερ ο αριθμός 13.
Δεν βρέθηκε νικητής στην πρώτη κατηγορία και έτσι στην επόμενη κλήρωση της Κυριακής θα μοιραστούν πάνω από 3,5 εκ. ευρώ.
Στην δεύτερη κατηγορία είχαμε δύο νικητές που θα πάρουν από 47.636 ευρώ έκαστος.

Σελίδα 10 από 3807

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

prev
next

Κόσμος | 22.11.2017

Για πολιτική λύση στη Συρία συζήτησαν στο Σότσι Πούτιν, Ρουχανί, Ερντογάν

News image

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκ...

Αθλητισμός | 22.11.2017

Ο Σιδηρόπουλος στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, ο Μάνταλος στο Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

News image

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσων...

Κόσμος | 22.11.2017

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χαρίρι ανέστειλε την παραίτησή του

News image

Ο Σάαντ Αλ Χαρίρι ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την...

Κόσμος | 22.11.2017

Κίνα: Η παραίτηση Μουγκάμπε δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μας με τη Ζιμπάμπουε

News image

Η πολιτική της Κίνας έναντι της Ζιμπάμπουε δεν...

Πολιτική | 22.11.2017

Αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για Καμμένο - Σ. Αραβία με αίτημα Τσίπρα

News image

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έ...

Κόσμος | 22.11.2017

Ισόβια στον Μλάντιτς για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

News image

Ισόβια κάθειρξη στον πρώην επικεφαλής των σερβ...

Κόσμος | 22.11.2017

Συντριβή αεροπλάνου με 11 επιβαίνοντες

News image

Αεροσκάφος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού...

Πολιτική | 22.11.2017

Kύπρος - Ελλάδα - Αίγυπτος θα οριοθετήσουν τα κοινά θαλάσσια σύνορα τους

News image

Kύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος δεσμεύτηκαν «να πρ...

Κόσμος | 22.11.2017

Εσωκομματικές προτροπές σε Σουλτς για αλλαγή στάσης

News image

Κινητικότητα διαφαίνεται στις τάξεις του γερμα...

Αθλητισμός | 22.11.2017

Τα ματς της ημέρας-Τι δείχνει η τηλεόραση

News image

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Σπόρ...

Αθλητισμός | 22.11.2017

Champions League:Αποτελεσματα

News image

Βραδιά θαυμάτων για άλλη μια φορά στο Champion...

Οικονομία | 21.11.2017

Εγκύκλιος για περικοπή επικουρικών έως 45%

News image

Σημαντικές περικοπές έως και 45% στις νέες επι...

Υγεία | 21.11.2017

Άσθμα: Αυτές είναι οι κατάλληλες περιοχές για να ζήσετε εάν έχετε την πάθηση

News image

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από άσθμ...

Κόσμος | 21.11.2017

Ιράν: To τέλος του ISIS κήρυξε ο Ροχανί

News image

Το τέλος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και τ...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • Σύνολο : 8044809

Έχουμε 196 επισκέπτες online